Foto 1: Vakantiehuis Strand 80 Scharendijke Zeeland Foto 2: Vakantiehuis Strand 80 Scharendijke Zeeland Foto 3: Vakantiehuis Strand 80 Scharendijke Zeeland

Het park ZEELAND VILLAGE ligt aan de rand van het dorpje Scharendijke.

Het dorp is gelegen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, grenzend aan de Noordzee en het Grevelingenmeer.

Scharendijke ontstond in de 15e eeuw aan een schaardijk, een dijk aan een diepe vloedgeul. Aanvankelijk was hier weinig anders dan een buurtschap.

Na de voltooiing van de Brouwersdam in 1972 is het dorp een centrum van watersport geworden. Met de Noordzeestranden vlakbij en het Grevelingenmeer op loopafstand is Scharendijke de ideale plek voor met name de surf-, zeil- en duiksport.

Het Grevelingenmeer is het grootste en schoonste zoutwater binnenmeer in Europa. Het Grevelingenmeer is een populair windsurfen gebied en biedt fantastische mogelijkheden voor alle watersporten zoals zeilen, vissen, kanoën, duiken en roeien. De boottochtjes zijn erg populair.


Op 2,5 km fietsen vindt u de brede, schone, kilometerslange Noordzeestranden met diverse gezellige strandpaviljoens. Ook prima met de auto te bereiken.
Op de Brouwersdam kunt u prachtig fietsen en wandelen, met een geweldig uitzicht op het Grevelingenmeer aan de ene zijde van de dam en de Noordzee aan de andere kant.

Het levendige, toeristische Renesse, waar altijd wel iets te doen is, en het idyllische Burgh-Haamstede met zijn vuurtoren, liggen op 5 en 7 km verwijderd. Deze dorpen zijn ook goed te bereiken per fiets door de mooie duinen en bossen.
Het schilderachtige Brouwershaven, met de grote jachthaven en de oude historische huizen, ligt op 5 km afstand.
Zeker een bezoek waard is het stadje Zierikzee met zijn middeleeuwse straatjes, de oude binnenhaven, winkels en restaurants.

Ook kunt u een bezoek brengen aan het Deltapark “Neeltje Jans”, gelegen op een eilandje in de Oosterschelde. Hier krijgt u o.a informatie over de spectaculaire Deltawerken en de aanleg van de stormvloedkering.

Leuk is nog om te vermelden dat deze omgeving de meeste zonuren in Nederland telt.