Foto 1: Vakantiehuis t Ongerepte 1 Renesse Zeeland Foto 2: Vakantiehuis t Ongerepte 1 Renesse Zeeland Foto 3: Vakantiehuis t Ongerepte 1 Renesse Zeeland

Park ’t Ongerepte

Het kleinschalige park ’t Ongerepte (60 houten recreatiewoningen) bevindt zich in Renesse-West aan het eind van een doodlopende weg.
De ligging van het vakantiepark is ideaal voor rustzoekers, omgeven door natuur en vlakbij het strand. Direct naast het park liggen de vroongebieden, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.
Binnen 10 minuten bereikt u via een fiets/voetpad de uitgestrekte stranden van Schouwen-Duiveland. U kunt daar kilometerslange strandwandelingen maken. Tijdens uw wandelingen kunt u de zeehonden op de zandbanken zien zonnebaden.
Op 200 m vindt u een (seizoens) supermarkt en fietsverhuurbedrijf.
Het centrum van het gezellige badplaatsje Renesse ligt op fietsafstand.
Het park is afgesloten middels een elektronisch hek met loopdeur.
Bij de ingang van het park is een gezamenlijke parkeerplaats. Voor iedere woning is er 1 parkeerplek. Een extra auto kunt u gratis op het transferium buiten Renesse parkeren. De rest van het park is autovrij.Schouwen-Duiveland, de kroon op Zeeland

Als het meest noordelijke deel van het prachtige Zeeland herbergt Schouwen- Duiveland de mooiste plekjes en fraaie natuurgebieden.
Schouwen-Duiveland wordt omringd door water. De Grevelingen, Oosterschelde en Noordzee hebben elk hun eigen aantrekkingskracht op de watersporter. Zwemmen, pootjebaden, (kite)surfing, kanoën, zeilen, duiken, vissen, iedere liefhebber kan zijn hart ophalen. Ook zeehondjes spotten kan uitstekend op Schouwen-Duiveland.
Achter de brede duinen en hoge dijken liggen karakteristieke dorpjes. Dreischor is één van de mooist bewaard gebleven ringdorpen van Zeeland. En als u in de buurt bent breng dan zeker een bezoek aan De Kleine Schorre, één van de grootste wijngaarden van Nederland. U kunt gezellig winkelen en een terrasje pakken in de stad Zierikzee, beroemd om zijn vele monumenten, de geschiedenis is er tastbaar. Slentert u eens door een oude vissersplaats als Bruinisse en Brouwershaven of maak een wandelingetje door de gezellige badplaatsen Burgh-Haamstede en Renesse.
De lange kustlijn met gevarieerde stranden en duinpartijen, het afwisselende landschap en de vele watergebieden trekken zowel in de zomer als in de winter liefhebbers. Kreken, welen, inlagen, slikken en schorren geven elk op hun eigen wijze hun geschiedenis met het water prijs. Nieuwe natuur in Plan Tureluur toont aan dat de rust en ruimte van Schouwen-Duiveland niet alleen voor de mens aantrekkelijk is. Veel soorten vogels hebben de weg naar deze gebieden gevonden, met in hun kielzog de vogelliefhebbers. In de Boswachterij Westenschouwen zijn routes uitgezet voor wandelaars, fietsers, ruiters, mountainbikers en mindervaliden.
Het spreekt bijna vanzelf dat dit prachtige eiland veel heerlijkheden voorbrengt. De Zilte Zeeuwse Zaligheden als Oosterscheldekreeft, mossels, oesters, het Schouwese lam, de zeekraal en lamsoor staan in het seizoen op de menukaart. Boerderijwinkels hebben een uitgebreid assortiment met agrarische en zelfgemaakte producten. Het leven is goed op Schouwen-Duiveland. Kom en ontdek het zelf!


Renesse

Renesse ligt in een gebied met bos, duin, polder en natuurlijk veel strand! Zowel de Noordzee als het Grevelingenmeer liggen in de directe omgeving. En als er érgens in Nederland de zon schijnt, is het aan de westkust van Schouwen-Duiveland.
In het dorp vindt u veel winkels, restaurants, café's en discotheken, waar van 's morgens vroeg tot 's avonds laat van alles te beleven is.
Bijzonder populair is de markt op woensdag van 8.00 t/m 13.00 uur (in de maanden mei t/m september). Deze markt is een trekpleister voor zowel de toerist als de lokale bevolking. Ook worden er diverse avondmarkten georganiseerd in het hoogseizoen. Deze markten worden rond de kerk in het centrum van Renesse gehouden.
Voor ieder wat wils
Renesse heeft voor iedereen wel iets te bieden.
Een bruisend uitgaansleven, prachtige natuur en volop mogelijkheden om je verblijf een sportief of juist een relaxed tintje te geven. Zowel op het strand als in de badplaats zelf wordt, vooral tijdens het seizoen, genoeg georganiseerd!


Zierikzee

Zierikzee is de hoofdstad van Schouwen- Duiveland en heeft sinds 1971 een beschermd stadsgezicht.
Ook staat deze stad bekend als monumentenstad. Voor een relatief kleine stad telt Zierikzee een groot aantal monumenten namelijk wel 568. Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom, welvaart en schoonheid. Hierdoor had Zierikzee al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met de vele winkeltjes en gezellige terrasjes. Een echt welkomstgevoel.
Het opvallendste monument van Zierikzee is de St. Lievens Monstertoren, ook wel de Dikke Toren genoemd. De toren is al van verre te zien en lijkt als twee druppels water op de Sint-Romboutstoren in Mechelen. Ooit moest de toren de hoogste van het land worden. Door geldgebrek is slechts een deel tot stand gekomen. Hoog genoeg om nu, vanaf de toren, te genieten van een adembenemend uitzicht. Elke donderdag is het markt op het Havenplein. Samen met het Havenpark en de Oude Haven, vormt het Havenplein hét centrum van vele activiteiten. Toch zeker in de zomermaanden. De jachthaven aan de Nieuwe Haven, de toegangspoort tot de Oosterschelde, bruist in de zomermaanden. Ook wordt de haven gebruikt door de lokale mossel-vissers. Op de terrasjes aan de Nieuwe Haven is het goed vertoeven. Het zien komen én gaan van schepen in alle soorten en maten. En dat onder het genot van een goed glas (Zeeuwse) wijn of een fris biertje.
Schouwen-Duiveland

Andere interessante dingen in de omgeving

Natuurgebieden
- Boswachterij Westerschouwen
- Neeltje Jans
- Plan Tuureluur
- Oosterschelde Natura 2000

Attracties
- Deltapark Neeltje Jans
- Boottocht over de Oosterschelde vanuit Burghsluis
- Wijnhoeve De Kleine Schorre – Dreischor
- Diverse overdekte zwembaden/speeltuinen