Foto 1: Vakantiehuis Vroonweg 2-27 Oostkapelle Zeeland Foto 2: Vakantiehuis Vroonweg 2-27 Oostkapelle Zeeland Foto 3: Vakantiehuis Vroonweg 2-27 Oostkapelle Zeeland

Met 8 minuten lopen bent u bij de zee! Op het brede strand met de karakteristieke strandhuisjes zijn in het zomerseizoen loopplanken, prullenbakken, toiletten, douches, een strandwacht met EHBO post (bij rood/gele vlag), en er zijn ligbedden, strandstoelen, parasols en windschermen te huur.
Direct aan de strandopgang van de Duinweg ligt strandpaviljoen De Piraat en wat verderop vindt u o.a. Lage Duintjes en Bij Karel, allen goed verzorgde paviljoens waar u kunt genieten van zee en strand onder het genot van een hapje en een drankje.

Niet alleen de zee maar ook het bos is dicht in de buurt. Het park ligt direct aan het bosrijke natuurgebied De Manteling, een Natura 2000 gebied met unieke flora en fauna en met prachtige buitenplaatsen. Kasteel Westhove is er een van, met daarnaast de voormalige orangerie van het kasteel, waarin nu het museum Terra Maris gevestigd is. U bent er met een half uur wandelen en een aanrader om te bezoeken. Naast een wisselende collectie worden hier regelmatig allerlei activiteiten (ook voor kinderen) georganiseerd.
Direct aan de overzijde van het park loopt parallel aan de Vroonweg een wandel- en fietspad (fietsknooppuntenroute). Fietsen zijn te huur op verschillende plekken in Oostkapelle.

In Oostkapelle en omgeving zijn veel horeca gelegenheden, voor elk wat wils. Het meest dichtbij direct aan de overkant van het park ligt brasserie en minigolf Boschhoek. Dagelijkse boodschappen kunt u doen bij de Jumbo in Oostkapelle. Ook in Serooskerke, Vrouwenpolder en Domburg vindt u supermarkten met een uitgebreid assortiment (resp. Plus, Jumbo en AH). In campingwinkel Dennenbos, op een paar minuten lopen aan de Duinweg 64, kunt u in het zomerseizoen terecht voor een wat beperkter assortiment, verse broodjes en schepijs.

Er zijn legio andere mogelijkheden voor een leuke dagbesteding. Van musea, bezienswaardigheden en historische plaatsen (o.a. Veere, Domburg, Middelburg en Vlissingen) tot leuke speelplekken voor kinderen. Zwemmen kunt u behalve in de zee ook in zwembad De Parel in Domburg en in Serooskerke in buitenzwembad de Goudvijver. Er is veel te doen, voor jong en oud. In de woning liggen folders van mogelijke uitjes.

Goed om te weten:
• Zeeland heeft gemiddeld de meeste zonuren in Nederland.
• Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit en Oostkapelle staat bekend om zijn brede, zeer goed
schoongehouden strand (in 2022 voor 34e keer blauwe vlag milieu onderscheiding).