Foto 1: Vakantiehuis Van Voorthuijsenstraat 7 Domburg Zeeland Foto 2: Vakantiehuis Van Voorthuijsenstraat 7 Domburg Zeeland Foto 3: Vakantiehuis Van Voorthuijsenstraat 7 Domburg Zeeland

Direct achter de noordzeeduinen (strand) ligt het historische stadje Domburg.
Domburg is de oudste badplaats van Zeeland en is fraai gelegen tussen natuur (bos en duinen).
Domburg heeft een zeer bijzondere atmosfeer, hiervoor komen jaarlijks duizenden toeristen hun vakantie (lang of kort) in het historische dorp doorbrengen. Na een mooie dag aan het strand kunt u gezellig op een van de terrassen van de vele cafés en restaurants van een lekkere cappuccino genieten.

Er is veel te doen in Domburg !
na een mooie dag aan het strand kunt u gezellig op een van de terrassen van de vele cafés en restaurants van een lekkere cappuccino genieten. Als het wat minder strandweer is, dan kan men altijd nog de dag doorbrengen in het zwemparadijs De Parel voor een heerlijk dagje zwemmen met de familie, maar ook op gebied van wellness (massages, behandelingen etc.) kunt u prima bij de Parel terecht.

Voor diegene die graag shoppen, hoeft men Domburg niet uit, er zijn diverse boutiques en winkels voor elke portemonnee. Diegene die staat op luxe kan goed terecht bij de Nobelaer, deze heeft merkkleding van o.a. Gucci, Prada, Armani etc.

Van mei tot september is er elke maandag een weekmarkt in de hoofdstraat, waar men alles kan kopen wat men wenst (groenten, fruit, kleding, sierraden etc.). Verder is er nog een golfbaan (gelegen in de duinen direct aan zee). Ook in de winter en herfst (denk aan de kerst en nieuwjaarstijd, als het dorp feestelijk verlicht is) valt er voldoende te beleven! Goed aangekleed in de frisse lucht kan men vanaf de duinen genieten van het uitzicht over zee en omgedraaid over het eiland Walcheren.
Als men graag fietst, dan zijn er vele plaatsen die op fietsafstand te bereiken zijn, bijvoorbeeld de plaatsen Veere, Middelburg of Vlissingen. Wanneer je dichter bij huis wilt blijven, is de Mondriaanroute voor voetgangers aantebevelen, het is een cultuurhistorische route met interessante wetenswaardigheden, zoals waar Jan Toorop en Piet Mondriaan gewoond hebben. U wordt langs landhuizen, door duinen en oude straten en strandpromenades gevoerd. Het strandleven in Domburg is ook veelzijdig, men kan er het hele jaar door windsurfen (in speciale surfkorridoren). Bij strandcafe Noordduin vinden elk jaar (inter-) en nationale wedstrijden plaats.