Foto 1: Vakantiehuis De Zandput 86 Zoutelande Zeeland Foto 2: Vakantiehuis De Zandput 86 Zoutelande Zeeland Foto 3: Vakantiehuis De Zandput 86 Zoutelande Zeeland

Na 500 meter van Huisje Aan Zee vindt u de duinen, het strand en de zee. Dit nodigt uit voor een heerlijke stranddag, een lange strandwandeling of een avond uit op één van de strandtenten in de omgeving. U kunt ook een wandeling maken naar het dorp Zoutelande (2 kilometer). In Zoutelande bevinden zich meerdere restaurants, cafeetjes en winkels. In het hoogseizoen organiseert Zoutelande diverse activiteiten, waaronder ringsteken, jaarmarkten en activiteiten voor de kinderen.

Vlissingen en Middelburg zijn de belangrijkste steden in de omgeving van Huisje Aan Zee. Beide steden liggen op 15 kilometer rijden met de auto. Middelburg biedt u voldoende mogelijkheden om te winkelen en heerlijk te eten. Ook kunt u in Middelburg terecht voor een activiteit met de kinderen (Mini Mundi en het voetbalmuseum). Vlissingen heeft een schitterende lange boulevard langs de Westerschelde. Ook hier kunnen uw kinderen genieten van activiteiten in het Arsenaal. In Vlissingen is er een zwembad, voor de natte dagen in Zeeland. Hiervoor kunt u overigens ook terecht in het zwembad van de Roompot in Domburg.

Op De Zandput, een rustig kindvriendelijk park waarop Huisje Aan Zee zich bevindt, zijn er twee speeltuinen. Een hiervan is voorzien van een basketbalnet en twee voetbalgoals. Vlakbij het park staat een groot speelschip, Het Witte Schip.

Verder is Zoutelande een mooi startpunt voor lange of korte fietstochten langs de mooie duinen, die de Zeeuwse kust sieren. Van enkele fietsroutes is een exemplaar opgeborgen in de documentatiemap. Hier vindt u overigens ook nog andere activiteiten, die u in de omgeving kunt ondernemen.