Foto 1: Vakantiehuis Veermanshof 35 Scharendijke Zeeland Foto 2: Vakantiehuis Veermanshof 35 Scharendijke Zeeland Foto 3: Vakantiehuis Veermanshof 35 Scharendijke Zeeland

Onze recreatiewoning is gelegen op het eiland Schouwen Duivenland, 500mtr. verwijderd van het Grevelingenmeer (het enige zoutwater meer van Europa) en de jachthaven van Scharendijke.
Direct naast het park vindt u een grote supermarkt voor de dagelijkse levensmiddelen. In het dorpje Scharendijke zijn er ca. 7 restaurantjes met ieder zijn eigen specialiteit. Ook is er een rijwielhandel waar u goede fietsen kunt huren om de schitterende omgeving sportief te verkennen. Zie website www.vandongentweewielers.nl

Op 2,5 km fietsen vind u het brede Noordzeestrand met diverse gezellige strandpaviljoentjes aan de voet van de Brouwersdam met alle mogelijke vormen van water en strandsporten.

Het touristische Renesse, waar altijd wel iets te doen is, en het idyllische Burg-Haamstede met zijn vuurtoren liggen op 5 en 7 km verwijderd en ook prima te bereiken per fiets door de mooie duinen en bossen.

Het schilderachtige Brouwershaven ligt op 5 km en lekker winkelen of naar de markt kunt u in Zierikzee op 12 km verwijderd.

Een prachtige fietstocht door het natuurgebied "de kwaaie hoek" richting Ouddorp (17 km.) is zeker de moeite waard. Ook hier fietst u tussen de prachtige duinen en komt u onderweg o.a. nog een vuurtoren tegen en een zelf te beklimmen uitkijkpost met zicht over de duinen en Noordzee mag u ook zeker niet missen.

Een leuk uitstapje voor jong en oud is natuurlijk een dagje "Neeltje Jans" (17 km.) het ontstaan van de peilerdam met een bezichtiging van de Schelde kering, het museum, speeltuinen, waterpret en nog veel meer.

Jaarlijks in februari en maart " Strao" hét paarden spektakel van Schouwen-Duivenland. Bij dit evenement gaan er honderden paarden met ruiters (velen verkleed in klederdracht) het strand op en de zee in. Dit gebeurd op het strand van Scharendijke, Ellemeet en Renesse, op diverse zaterdagen in deze periode.

Ook een hele mooie fietsroute is een tocht door het natuurgebied " Tureluur " waar u fietst van Serooskerke naar Zierikzee, onderaan de dijk met prachtige vergezichten over het meer en de weidse natuur van Schouwen-Duivenland.