Foto 1: Vakantiehuis Henricusdijk 3 Oostburg Zeeland Foto 2: Vakantiehuis Henricusdijk 3 Oostburg Zeeland Foto 3: Vakantiehuis Henricusdijk 3 Oostburg Zeeland

Strand
De omgeving biedt naast licht, lucht, rust en ruimte een veelzijdig aanbod aan vermaak. In de nabije omtrek liggen de mooie brede Zeeuws-Vlaamse stranden van Nieuwvliet–Bad, Cadzand-Bad en Groede die met de fiets bereikbaar zijn. Ook is er een aantal mooi plaatsjes in de omgeving, zoals Groede met zijn mooie museumstraatje, galeries en terrassen, Sluis met leuke winkels en vele restaurants, cultuurstad Aardenburg en Breskens, met zijn jachthaven, visrestaurants en vishallen.

Natuur
In de directe omgeving van het dijkhuisje ligt het weilandreservaat de Blikken met een vogelobservatiehut waar je in de winter de ganzen voorbij ziet komen en in de zomer grutto’s, baltsende kieviten en steltlopertjes kunt bespieden. Even verderop bij Nieuwvliet ligt de Verdronken Zwarte Polder, een sluftergebied met tal van zeldzame planten. Op de grens van Nederland en België ligt het bekende natuurreservaat Het Zwin.

België
Het Belgische achterland biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes. Op 25 kilometer afstand ligt het middeleeuwse Brugge, een van de mooiste steden van Europa met zijn kronkelige staatjes en reien. Op 50 kilometer afstand ligt het prachtige Gent, dat een bruisend cultureel leven heeft. Ook zijn de kleinere plaatsen zeer de moeite waard zoals het dorpje Damme en het mondaine Knokke. En natuurlijk kunt u overal genieten van de Belgische keuken.