Foto 1: Vakantiehuis Molenstraat 47 Groede Zeeland Foto 2: Vakantiehuis Molenstraat 47 Groede Zeeland Foto 3: Vakantiehuis Molenstraat 47 Groede Zeeland

Groede kan beschouwd worden als een van de gezelligste dorpen van West Zeeuws-Vlaanderen, met een rijk cultureel en historisch verleden. Het is één van de weinige dorpen die gespaard is gebleven van de bombardementen tijdens W.O.II. De grote zalenkerk op het Marktplein dateert uit de 13de en de 14de eeuw. Het dorp en zijn omgeving hebben historische banden met de Sint- Pietersabdij uit Gent.
Er valt heel wat te beleven in Groede = zijn historisch patrimonium, zijn museumstraatje "Het Vlaemsche Erfgoed", zijn gezellige winkeltjes, zijn horeca met culinaire toppers en micro-brouwerij, zijn kleinkunst met "De 2 Duiven", zijn kunstenaarsateliers van o.a. Theo Jordans en Jacqueline Cox, de evenementen in de Grote Kerk en in de Lutherse kerk.
Groede is omgeven door verscheidene natuurgebieden, op wandelafstand ligt een speel- en dierenparadijs voor de kinderen: het "Podium", en zijn strand is voorzien van 4 heerlijke strandpaviljoenen.

Een strandvakantie in één van de zonnigste delen van Nederland, een fietsvakantie, een rustvakantie met culturele uitstappen naar Damme, Brugge en Gent, dit alles kan gecombineerd worden met een verblijf in Groede.