Foto 1: Vakantiehuis J.W. Schuurmanstraat 60 Domburg Zeeland Foto 2: Vakantiehuis J.W. Schuurmanstraat 60 Domburg Zeeland Foto 3: Vakantiehuis J.W. Schuurmanstraat 60 Domburg Zeeland

Domburg is een gezellige familiebadplaats voor jong en oud. Alle mogelijke voorzieningen om u een prettige vakantie te verzorgen zijn aanwezig. Een van de mooiste stranden van Nederland, eveneens bekroond met de Blauwe Vlag, een gezellig centrum met diverse terrassen en winkeltjes en een subtropisch zwemparadijs, dit is een kleine greep uit wat Domburg u allemaal te bieden heeft.

Slecht weer? In Domburg is genoeg te doen! Breng op maandag een bezoek aan de toeristenmarkt, wandel met behulp van één van de wandelroutes naar Kasteel Westhove voor een bezoek aan het Zeeuws Biologisch Museum of fiets naar Westkapelle en leer de geschiedenis van dit dijkdorp kennen.

Zeker een bezoek waard zijn historische steden zoals Middelburg, Zierikzee en Veere, steden rijk geworden door het Zeeuwse handelsverleden, wat nog steeds erg goed zichtbaar is in de vele monumenten.

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland en onbetwist de mooiste stad van Zeeland. Middelburg heeft een oude Abdij, waarin het Zeeuws museum is gevestigd. Aan de uitgestrekte markt vindt u het stadhuis, een schitterend gebouw wat na de tweede Wereldoorlog volledig gerestaureerd is. Helaas is in deze oorlog ook veel verloren gegaan van de historische binnenstad. Het is een goed idee Middelburg vanuit de kanalen te zien, u wordt dan met een rondvaart boot langs de vele monumenten gevaren.

Een van de mooiste kleine stadjes is Veere. Groot geworden door de wolhandel met Schotland, beroemd als Markiezaatstad. Veere had als enige stad in de lage landen het recht Schotse wol aan land te brengen, dit bracht natuurlijk veel werkgelegenheid en dus grote rijkdom met zich mee.
Brengt u vooral een bezoek aan museum de Schotse Huizen, de Campveerse toren en de Veerse Dom.

Zierikzee Monumentenstad. Dit geeft een bordje bij binnenkomst van de historische stad aan, dit is ook zeker niet overdreven. Zierikzee is een schitterende vestingsstad met monument na monument.
Bezoekt u onder andere zeker de Nobelpoort.

Zeeland bevat alle ingrediënten voor een aangenaam vakantieverblijf. Zon, zee, strand, een boeiende historie en cultuur. In monumentale stadjes, pittoreske dorpjes, verrassende musea, leuke attracties, evenementen én ... een uitstekende plaats voor watersporters. Het weidse landschap en fraaie natuurschoon geven een weldadig gevoel van rust en ruimte. Overal ontmoeten water en land elkaar. Zeeland, een aangename provincie voor jong en oud.