Foto 1: Vakantiehuis Stijn Albregtsstraat 6-1 Cadzand Zeeland Foto 2: Vakantiehuis Stijn Albregtsstraat 6-1 Cadzand Zeeland Foto 3: Vakantiehuis Stijn Albregtsstraat 6-1 Cadzand Zeeland

Strand, zee en duinen zijn onmiskenbaar de kenmerken van Cadzand. Daarnaast biedt de regio uitgestrekte polders met ongerepte natuurgebieden waar vele vogelsoorten broeden en fourageren. Natuurgebieden zoals ’t Zwin, de Zwarte Polder en Cletemspolder laten West-Zeeuws-Vlaanderen van haar beste kant zien. Veel van de gebieden zijn ook alleen of met een gids te bezoeken.

Typerend voor het Zeeuwse landschap zijn de dijken met hoge bomen, de verborgen kreken, de oneindige landweggetjes met oude knotwilgen, de natte graslanden, de Spaanse forten en de vestingwerken. Met het fietsknooppuntensysteem en de vele routes van de VVV kunt u de streek in uw eigen tempo, op uw eigen manier ontdekken.

In Zeeuws-Vlaanderen kunt u zeven dagen per week uitgebreid winkelen, Bourgondisch tafelen en urenlang genieten op gezellige terrasjes. Dit Landje Apart heeft een gevarieerd aanbod aan winkels en markten. In de boetieks vindt u kleding van de meest prestigieuze merken, vaak net iets anders dan in de rest van Nederland.

De streek staat ook bekend om lekkernijen van eigen bodem. De chef-koks scheppen er letterlijk en figuurlijk graag mee op! Het beste restaurant van Nederland, Oud Sluis, schittert met zijn drie Michelinsterren in het pittoreske stadje Sluis. Naast Sergio Herman, zijn andere sterrenkoks van naam in de regio Edwin Vinke van De Kromme Watergang en Francois de Potter van La Trinité. Zeeuws-Vlaanderen heeft warempel de meeste sterrenrestaurants per hoofd van de bevolking, en er is nog meer te kiezen! De vele cafés, restaurants en niet te vergeten de gezellige strandpaviljoens maken een bezoek compleet.