Foto 1: Vakantiehuis Barendijk 1 Groede Zeeland Foto 2: Vakantiehuis Barendijk 1 Groede Zeeland Foto 3: Vakantiehuis Barendijk 1 Groede Zeeland

Een kijkje in de omgeving! Genoeg te beleven voor een weekend, week of langere periode...
De mooiste stranden van Nederland liggen op fietsafstand van de woning, met prachtige Groese Duintjes en de Clementspolder, een mooi duingebied met wandelpaden en een trekvlot, vlonderpad en stapstenen om watertjes over te steken. "Spetterend" leuk voor kinderen.

Groede is een pittoresk dorp met een rijk historisch verleden. De parel van Groede is het museumstraatje Het Vlaemsche Erfgoed. Daar zie je hoe het leven er in West Zeeuws Vlaanderen een eeuw geleden uitzag. De geschiedenis van begin 1900 wordt levend gehouden met ambachtelijke werkplaatsen en verschillende kleine museale items. Het huistheater annex galerie De Twee Duiven trakteert bezoekers op volksliedjes en cabaret van de streek. Ook zijn er verschillende galeries (o.a. in de Lutherse kerk) met wisselende tentoonstellingen. In het weekend is het mogelijk een gids voor excursies te huren (natuurgebied vogels / heemkunde).
Een van de grootste rommel- en antiekmarkten van deze streek wordt in Groede gehouden op de laatste vrijdag in juli.
Er is een supermarkt, een postagentschap en een tennisbaan die gehuurd kan worden. Rondom de kerk liggen diverse gezellige restaurants. Ook kunt u een kijkje nemen bij een bierbrouwerij en een Groes biertje proeven (De drie koningen).

Voor de golfliefhebbers is er een prachtige golfbaan in Oostburg. In de zomermaanden kunt u de zee op gaan met een catamaran. 'Zeilen pur sang'. Met of zonder instructeur. (Catamaranzeilschool de Zeemeeuw is gelegen op ca. 6 km)

West Zeeuws Vlaanderen staat bekend om zijn vele en mooie fietsroutes. Uitgebreide boodschappen kunt u o.a. doen in Oostburg en Breskens. Het toeristenplaatsje Sluis is tevens een bezoek waard.
In de nabije omgeving zijn er uitstekende restaurants (michelinsterren in Sluis en Slijkplaat.) Taxivervoer is mogelijk. BelgiŽ met de mondaine badplaats Knokke (20 km), en de prachtige steden Brugge (35 km) en Gent (45 km) is ook dichtbij voor leuke uitstappen.
In de woning ligt voor u een map met uitgebreide informatie van de streek en het Belgische achterland. Uitstapjes, musea, galeries en restaurants worden u hierin aangeboden. Fietsen kunt u huren bij het Tankstation Van den Hemel, Nieuwstraat 3 te Groede (ook vooraf te reserveren via telefoonnummer 0117371462)